Hvad er forskellen på en webshop og et produktkatalog?

En webshop og et produktkatalog på en hjemmeside er begge onlineværktøjer, der præsenterer produkter eller tjenester, men der er nogle væsentlige forskelle mellem dem:

  1. Formål og funktionalitet:

    • Webshop:

      En webshop er designet til at facilitere onlinehandel. Det giver brugere mulighed for ikke kun at se produkter, men også at tilføje dem til indkøbskurven, gennemføre transaktioner og foretage køb online.

    • Produktkatalog:

      Et produktkatalog på en hjemmeside fokuserer primært på at vise produkter, der er tilgængelige, men det har ikke nødvendigvis de samme e-handelsfunktionaliteter som en webshop. Det kan tjene som et værktøj til at informere besøgende om de tilgængelige produkter uden at muliggøre direkte online køb.


  2. Transaktioner:

    • Webshop:

      Tillader brugere at gennemføre transaktioner og købe varer eller tjenester direkte online.

    • Produktkatalog:

      Fokuserer mere på at præsentere information om produkterne, og besøgende kan blive nødt til at tage yderligere skridt, såsom at kontakte virksomheden eller besøge en fysisk butik for at fuldføre købet.


  3. Checkout-proces:

    • Webshop:

      Har en integreret checkout-proces, hvor kunder kan indtaste betalingsoplysninger og fuldføre købet direkte på hjemmesiden.

    • Produktkatalog:

      Kræver normalt, at kunderne tager yderligere skridt uden for hjemmesiden for at fuldføre købet, f.eks. ved at kontakte virksomheden via telefon eller besøge en butik.


  4. Betaling og levering:

    • Webshop:

      Integrerer ofte online betalingsmuligheder og leveringsservices, så kunderne kan købe og modtage varer eller tjenester uden at forlade hjemmesiden.

    • Produktkatalog:

      Kræver ofte yderligere trin og kommunikation for at fastlægge betaling og leveringsmetoder.

 

Sammenfattende er en webshop mere avanceret og giver direkte mulighed for onlinehandel, mens et produktkatalog primært fungerer som et informativt værktøj til at vise produkter uden nødvendigvis at understøtte online transaktioner.